THE TUNNELS PUBLIC LIBRARY

karen chammas

What’s most impactful in the Aloni House is the stretched horizontal proportions of the volume, giving it a tunnel-like shape that connects the extremes of the house together placing it in the perfect position between the two sloping hills creating an interesting dialogue with natural sunlight and the landscape. The front and back views both optimize the surroundings also allowing the light to penetrate through the various openings.
The dominant horizontality combined with light optimization through a variation of straight forward and indirect openings flooding the space with sunlight will grant the visitor a dynamic and versatile experience throughout the various parts of the project defying the concept of a single focal point tunnel vision.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor